Discover more

Veelgestelde vragen

Dit overzichtje geeft je een antwoord op veelgestelde vragen die klanten hebben voor een eerste tanning. Heb je toch nog een andere vraag? Contacteer me gerust via WhatsApp!

Neen. Met 10 jaar spraytan-ervaring weten we exact welke producten op welk huidtype gebruikt kunnen worden, je krijgt bij ons geen standaard tan.

Dat kan perfect. Iedereen krijgt een op maat gekozen kleurtje, van licht tot heel donker voor zover dat mooi en mogelijk is. Niet elke vloeistof is geschikt voor elke huid.

Dat kies je volledig zelf; naakt, badpak, bikini, string, … Mannen houden onderbroek, boxershort, … aan.

Mits opvolgen van de richtlijnen van de voorbereiding & nabehandeling alsook goed hydrateren, zal de teint mooi egaal vervagen en geen vlekken geven.

Voor de tanning draag je geen make-up, deodorant, bodylotion, … (mascara mag eventueel wel)

Dat varieert van persoon tot persoon en ook naargelang een aantal factoren. Bijvoorbeeld bij iemand die elke dag een heet bad neemt, dagelijks sport en veel transpireert, vervaagt de kleur sneller. Gemiddeld behoud je de kleur ergens tussen een week tot 2 weken, sommigen zelfs langer. (Dit is uiteraard bij wijze van voorbeeld en hangt van meerdere factoren af). Hoe beter je de richtlijnen opvolgt die je na afspraak per mail toegestuurd krijgt, hoe langer de kleur blijft.

Wij werken met hoogstaande kwaliteit vloeistoffen en een zware afzuiging, dus een spraytan bij ons is zeker veilig. We raden wel aan om altijd even je gyn te raadplegen en die raad op te volgen. We hebben uiteraard al vele zwangere dames van een mooie kleur voorzien. In tegenstelling tot de zon of zonnebank waar je ook nog risico op zwangerschapsmasker mee vergroot en hyperpigmentatie is een spraytan een gezond alternatief.

Een afspraak voor een tan duurt in totaal slechts 20 minuutjes. We bespreken de gewenste kleur vloeistof, de spraytan zelf wordt gezet, wat maar enkele minuten duurt, en na het tannen werken we dit af met een luxe finishing powder.  Aangezien dit korte tijd-slots zijn en bij drukte klanten vlak na elkaar ingeboekt zijn vragen we tijdig op de afspraak te zijn. Bij 10 minuten vertraging kunnen we op een drukke dag de afspraak meestal niet meer nakomen.

Je kan perfect een tanning combineren met zonnen. Bijvoorbeeld als je met een mooi kleurtje op vakantie wilt vertrekken. Let wel, je bent niet beschermd tegen de zon. Er zit geen SPF in onze producten. Maar je bruint er dus wel gewoon door. Wij zijn uiteraard voorstander van safe tanning dus minstens een SPF 50 smeren als je in de zon komt.

Niet alle producten (douchegels, bodylotions, crèmes) zijn optimaal voor de tanning. Zo kiest je best voor een heldere douchelotion, zonder olie. Qua bodylotion neem je ook best op waterbasis (eerste ingrediënt: aqua), maar er mogen een aantal ingrediënten ook zeker niet inzitten zoals minerale olie, parafinnium liquidum, paraffin. Huidolie raden we af omdat dit de tanning gaat oplossen. Dove en Nivea mag je niet gebruiken. Ze vormen een barrière en lossen je kleur achteraf zelfs op.  Een tan-safe lotion is dus echt een must.

Voor bruiden raden we steeds een proeftan aan zodat je op de dag zelf zeker bent van de gekozen kleur en intensiteit. De clear vloeistof is ideaal voor bruiden aangezien hier geen cosmetische bronzer in zit en dus ook niet afgeeft op kleding.  Je kan de bridal tan zelf best inplannen 2 dagen voor de trouwdag.  Aangezien we bij bruiden meestal de Clear vloeistof gebruiken, hou je best rekening met een inwerktijd van 4u, boek dus best de afspraak niet te laat s’avonds zodat je de tan nog kan afspoelen voor slapen.

De eerste uren kan de tanning afgeven op de kleding. Alles kan op 30 graden gewassen worden. Na je eerste douche gaat de kleur niet meer af. Draag voor de zekerheid de eerste dag geen wit of delicate, lichte lingerie. Er bestaat ook een clear vloeistof die geen bronzers bevat en dus ook niet afgeeft. Ideaal voor bruiden dus.

DHA zit in elk bruiningsproduct en het kan zijn dat je dit wel ruikt, maar veel subtieler dan bij andere zelfbruiners die je misschien gewoon bent.

In de meeste zwembaden zit veel chloor en dit gaat je tan aanzienlijk sneller doen vervagen.  Op vakantie kan je uiteraard niet zonder zwemmen dus we raden aan voor het zwembad altijd eerst een waterproof zonnecrème te smeren en direct na het zwemmen de chloor onder de douche af te spoelen.

Je boekt je afspraak hier online onderaan de pagina “Maak afspraak”. Je kan dan zelf perfect kijken welke uren nog vrij zijn en je krijgt een duidelijk mailtje waarin alle richtlijnen op een rij staan.
Twijfel je welke tan je best neemt? Boek gewoon sunless tan en we kijken ter plaatse wat het meest geschikt is.

Tot 48 u voor je afspraak (waar je nog een bevestiging op mail van krijgt) kan je je afspraak nog anulleren of verzetten. 

No-Shows zonder reden wordt de volledige behandeling van de afspraak aangerekend, je kan pas opnieuw een afspraak vastleggen wanneer dit bedrag betaald werd. 

Bij elke boeking wordt een voorschot van 50% gerekend.

Bij afzeggen van je afspraak of verzetten tot 48u voor je afspraak wordt dit voorschot gewoon verzet / bijgehouden tot je volgende afspraak (op te nemen binnen datzelfde lopende jaar), of je mag het ook doorgeven aan iemand anders.

Zeg je pas binnen de 24u af zonder geldige reden wordt de volledige behandeling aangerekend.

Best plan je de tan 2 of 1 dag voor je event, feestje, reden dat je de tan nodig hebt, in.
Een rapid kan na gemiddeld 3 a 4u afgespoeld worden maar werkt nog tot 24u na voordat je het volledige resultaat ziet.
Een overnight kan je mee slapen of laat je 8u inwerken, na die 8u is het resultaat volledig. Houd daar best rekening mee bij het inplannen van je tan.

Products

Glow zet naast het spray-tannen ook in op het uitbrengen van eigen producten zoals de Glow Bronze Foam. Daarnaast verdelen we ook kwalitatieve producten waar we zelf 100% achter staan. Ontdek ons assortiment op onze webwinkel en bestel eenvoudig met enkele muisklikken jouw productjes. Professionele Salons kunnen voor onze pro-vloeistoffen van IBZ Sunless naar www.ibzsunless.com waar ook al onze producten B2B ingekocht kunnen worden

follow us

Blijf als eerste op de hoogte van al onze nieuwtjes via onze Instagram-pagina!